Op 7 februari 2020 hebben wij een seminar gehouden over staldata met als thema “de boer weer aan het roer!” Dit seminar was zeer succesvol, zowel in opkomst als in verdere stappen die gezet worden. Wij hadden een inspirerend verhaal van Leon Noordam van Novifarm over het gebruik van trekker data in de akkerbouw. Dit sprak velen aan. Hij ging onder andere dieper in op het verzamelen van trekkerdata en tevens de mogelijkheid om deze met behulp van block chain als een soort van garantie van echtheid, op te slaan.

Ook hebben we uitgelegd hoe er op een relatief simpele manier data van de stalcomputers opgeslagen kan worden en welke voordelen dit zou kunnen bieden aan boeren.

Verder hebben we per diersoort al enkele groepjes gevormd die binnenkort gaan kijken met welke data we het best kunnen starten. Hiervoor kunt u zich ook aanmelden, door op “aanmelden bedrijf” te klikken boven in het scherm.

Tot slot kunnen we melden dat er meer groepen boeren in Nederland bezig zijn met verdieping van data en gezamenlijke analyse en opslag. Hiermee zoeken wij dan ook nadrukkelijk verbinding mee. De eerste gesprekken hebben reeds plaatsgevonden! Mocht u ook met iets dergelijks bezig zijn, neem dan contact op met ons. Samen staan we sterker!

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands